FOTO: EPA

Bez većih problema

Topnici bez municije: Liverpool "uništio" Arsenal!

Haris Zilić

Liverpool je u 12. kolu Premiershipa bez većih problema savladao Arsenal sa ubjedljivih 4:0.

Prvo poluvrijeme je donijelo totalnu ofanzivu Redsa.

Prilike su imali Ox, Salah, Jota, a junak londonskog tima je bio golman Ramsdale koji je imao nekoliko nevjerovatnih intervencija.

Sredinom prvog poluvremena Ramsdale spašava goste nakon odličnog šuta Arnolda. I gosti su imali jednu priliku u prvom poluvremenu preko Aubameyanga.

Igrala se 39. minuta kada se zatresla mreža Arsenala, a strijelac za 1:0 bio je Mane poslije jednog prekida, sjajno je pogodio glavom dalji ugao gola Arsenala i sjajni Ramsdale nije imao šanse. Asistent je bio Arnold.

U nastavku slična igra na terenu, a Jota je priredio pravu majstoriju u 52. minuti "bacio" odbranu Arsenala i pogodio za 2:0.

Topnici su mogli i gore proći, ali Ramsdale je u dva nvarata sjajno zaustavio pokušaje Mohameda Salaha.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Salah je ipak zabio pogodak nakon sjajne asistencije Manea u 74. minuti i to je bilo 3:0.

U 77. minuti samo minutu nakon što je ušao u igru i zamijenio Jotu, Japanac Minamino pogađa za 4:0, a drugu asistenciju upisao je Arnold.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.