Čovjek čije su horor greške njegov zaštitni znak: Autor je najgoreg gol-auta u historiji fudbala

Čovjek čije su horor greške njegov zaštitni znak: Autor je najgoreg gol-auta u historiji fudbala

Admin Čaušević

Navijačima Liverpoola je dovoljno spomenuti ime jednog čovjeka pa da im odmah padne mrak na oči. 


Loris Kairus je 2018. godine iznenađujuće dobio priliku da brani u finalu Lige prvaka 2018. godine, ali je imao dvije zastrašujuće povrede koje su prouzrokovale da Liverpool izgubi od Real Madrida s 3:1.

Međutim, prije toga Karrius je dao nekoliko predznaka. U sezoni 2016/2017 počeo je kao jedinica. Pamti se njegova užasna utakmica protiv Bournemoutha kada je svojim greškama omogućio Trešnjicama da pobijede Redse s 4:3.

Ipak, prva velika greška desila se u pobjedi nad Sunderlandom na Anfield Roadu. Zavrešno je 2:0 za Liverpool. Sačuvana mreža zvuči kao dobro popodne, ali nije bilo baš tako.

Njemački golman je tada prouzrokovao možda i najgore izvođenje gol-auta u historiji fudbala tako što je loptu poslao korner.

Kairus je pokušao da pošalje kratki pas do Joela Matipa, ali je napravio nevjerovatnu grešku i lopta je završila u gol-autu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kloppu je već tada bio znak da mora tražiti novog golmana, ali je svog sunardonjaka trpio neko vrijeme, tačnije do 2018. godine kada ga je poslao u Bešiktaš.

Ovaj 28-godišnjak je i poslije toga bio na posudbi u Mainzu, a ljetos se opet vratio na Anfield gdje uopšte ne brani. Ugovor mu traje do ljeta.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi