Fiorentina - Milan 4:3

Nova zvijezda je rođena: Vlahoviću je večeras aplaudirao i sam Ibrahimović!

Edmir Škorić

U sjajnoj utakmici večeras je Fiorentina pobijedila Milan s 4:2 u meču 13. kola Serije A, a zvijezda večeri bio je srbijanski napadač Dušan Vlahović.

Obje ekipe bile su oslabljene, naročito u defanzivi, sa rezervnim golmanima, što je možda najveći uzrok ovako efikasnog meča, u kojem je viđeno šest pogodaka.

Milan je u Firencu došao s nadom da će nastaviti niz bez poraza u aktuelnoj sezoni, da će ostati netaknut u Seriji A, ali naišao je na do sada najteži mogući izazov.

Već u 15. minuti Viole su povele nakon velike greške Milanovog golmana Tatarusanua, koji je ispustio loptu ravno na nogu Duncana, a koji pogađa za 1:0. U završnici prvog dijela Vlahović dodaje loptu do Saponare, koji postiže eurogol sa "zvukom sirene".

Fiorentina je tako na poluvremenu vodila 2:0 iako se stiče dojam da je Milan bio i bolji i opasniji, a uostalom imao i veći broj šansi.

Kada je Vlahović pobjegao odbrani Milana, Kjaeru i Gabbiji, te pogodio za 3:0 u 60. minuti, izgledalo je da je sve gotovo, no Milan se nije predavao.

Samo dvije minute nakon toga Ibrahimović pogađa za 3:1, a u 67. minuti na asistenciju Thea Hernandeza 40-godišnjak u potpunosti vraća Rossonere u meč. Ipak, nisu uspjeli do kraja da izjednače i da izbjegnu prvi poraz u sezoni.

Sve je zapečatio Vlahović novim golom u 85. minuti i to nakon velike greške defanzivca gostiju Hernandeza, koji se bespotrebno poigravao na 20-ak metara od svog gola. Zanimljivo da je u zadnjim sekundama autogolom Venutija Milan stigao do 4:3, ali nije više bilo vremena da se izvuče makar bod.

Vlahoviću je to bio 10. pogodak u Seriji A, na maestralnoj partiji u jednom trenutku mu je aplaudirao i sam Ibrahimović.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milan i Napoli imaju po 32 boda i na vrhu su tabele, s tim da Napoli sada ima utakmicu manje, pošto ga sutra očekuje teško gostovanje Interu na Giuseppe Meazzi. Fiorentina je sa ova tri boda došla na šesto mjesto sa 21 bodom i samo je četiri boda udaljena od mjesta koje vodi u Ligu prvaka.

U narednom kolu Milan dočekuje Sassuolo, dok će Fiorentina u goste Empoliju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.