Inzaghi i Spalletti otkrili karte

Poznati sastavi za derbi Intera i Napolija

Endin Čaušević

Inter i Napoli večeras na Meazzi igraju veliki derbi u okviru 13. kola italijanske Serije A.

Nakon reprezentativne pauze nastavila su se takmičenja u prvenstvima širom Evrope, a od 18 sati očekuje nas veliki derbi Intera i Napolija.

Napoli je trenutno prvi sa 32 boda i ima šansu da večeras poveća prednost u odnosu na drugo plasirani Milan, no sigurno da im neće biti lako.

Inter je s druge strane treći sa sedam bodova manje od Napolija i jasno je da je ovo prilika da smanje prednost u odnosu na svog večerašnjeg rivala.

Meč na Meazzi igra se od 18 sati, a Simone Inzaghi i Luciano Spalletti objavili su početne sastave. Bh. napadač Edin Džeko se oporavio od povrede, ali je večeras ostao na klupi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter: Handanović, Skriniar, Ranocchia, Bastoni, Perišić, Calhanoglu, Brozović, Barella, Darmian, Correa, Lautaro.

Napoli: Ospina, Di Lorenzo, Rrahmani, Koulibaly, Rui, Ruiz, Anguissa, Zielinski, Insigne, Lozano, Osimhen.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.