Mertens ima jedan problem: "Kako da se vratim u Belgiju..."

Želi da živi u Italiji

Mertens ima jedan problem: "Kako da se vratim u Belgiju..."

Edmir Škorić

Belgijski reprezentativac Dries Mertens pojavio se na press konferenciji pred derbi protiv Intera.

Napoli je trenutno uz Milan na vrhu Serije A i obje momčadi imaju po 32 boda, a utakmica protiv Intera itekako je važna za klub koji poslije dugo godina sanja o Scudettu.

"Dobro nam ide, uvijek možemo sanjati. Ove godine smo kupili neke igrače koji su podigli ljestvicu. U nekim utakmicama trebamo i sreće, ali nadam se da ćemo slaviti", rekao je Mertens.

Osvrnuo se na sam grad Napulj.

"Trebam li to reći? Nisu potrebne riječi, svi znaju. Kad ustanem ujutro i pogledam more, pitam se kako mogu da se vratim u Belgiju? Da, nedostaje mi porodica, nije lako, ali nadam se da ću se u Belgiju vratiti što kasnije", priznao je napadač Napolija.

Govorio je i o legendarnom i preminulom Diegu Maradoni, nekadašnjem igraču Napolija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Napulj je poznat u cijelom svijetu, a Maradona je još uvijek živ u našim srcima. Jako je teško, prošlo je godinu dana, a svi pričamo i danas o tome, no on je živ, s nama je...", dodaje Mertens.

Derbi Inter - Napoli igra se u nedjelju od 18 sati.

Top Komentari

Bosanac_sam
Bolje mu da neprica svoj materni jezik, odma bi se znalo da je cigo :)
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi