Jednostavno mu se tamo ne ide

Zidane sve nasmijao zbog dva razloga zašto odbija pozive Manchester Uniteda

Endin Čaušević

Čelnici Manchester Uniteda su u potrazi za novim trenerom nakon što su u subotu uručili otkaz Ole Gunnaru Solskjaeru.

Solskjaer je imao očajnu seriju na klupi Manchester Uniteda prethodnih nekoliko sedmica nakon čega je dobio otkaz.

United je u subotu poražen u gostima od Watforda sa 4:1 i to je bila kap koja je prelila čašu kod čelnika kluba s Old Trafforda.

Međutim, pred njima je sada težak posao i neće im biti jednostavno dovesti neko zvučno trenersko ime. Nije tajna da je prva želja već odavno Zinedine Zidane, ali francuski stručnjak uporno odbija pozive s Teatra snova.

Engleski mediji objavili su jučer da je Zidane ponovo prva želja čelnika kluba i da čine se što mogu kako bi nagovorili Francuza da preuzem Crvene đavole.

Zidane je bez kluba nakon što je ljetos napustio Real Madrid i već je odbio nekoliko ponuda jer želi da bude novi selektor reprezentacije Francuske iako će za to morati čekati još godinu dana.

No, to za Zidanea nije problem i zbog toga ne želi da počinje nove projekte i spremno čeka da Didier Deschamps napusti Trikolore nakon Svjetskog prvenstva u Kataru.

Iz Uniteda su već u subotu ponovo kontaktirali Zidanea i ponudili mu ugovor u kojem će imati klauzulu da ode ukoliko dođe ponuda iz reprezentacije Francuske, ali je on to odbio i dao im dva bizarna razloga za to.

Prvi razlog Zidane je naveo da ne govori engleski jezik dovoljno dobro, a drugi je mnoge nasmijao jer je poručio da njegova supruga jednostavno ne želi da živi u Manchesteru.

Crvene đavole odbio i Luis Enrique

U medijima se pojavila informacija da je na listi želja i Luis Enrique koji je trenutno selektor reprezentacije Španije. No, Enrique je odmah demantovao ikakva povezivanja s Manchester Unitedom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jedan od novinara La Sexte kontaktirao je Enriquea i pitao ga da li ima istine u tome da ide u United, a on je samo krako prokomentarisao: "Da li je danas prvi april i dan šale?".

Enrique je jasno dao do znanja da uopšte nema namjeru da napušta reprezentaciju Španije i da mu je u cilju da ostane na klupi Crvene furije do kraja svog ugovora.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.