Dva bivša igrača su trenutno zasjela na klupu Manchester Uniteda

Privremeno rješenje

Dva bivša igrača su trenutno zasjela na klupu Manchester Uniteda

Edmir Škorić

Uprava Manchester Uniteda kasno sinoć donijela je odluku o smjeni Olea Gunnara Solskjaera.

Niz loših rezultata presudio je Solskjaeru. Iako su ga dugo držali na klupi unatoč nekim užasnim rezultatima tokom sezone, uprava kluba nije mogla da zanemari 4:1 poraz od Watforda u subotu.

Nekoliko sati kasnije Solskjaer je otpušten i to je vjerovatno najbolja i jedina prava odluka u ovom trenutku.

Solskjaer je na klupi Crvenih đavola proveo gotovo tri godine. Nije osvojio ništa, a u 167 utakmica na klupi upisao je 91 pobjedu, 37 remija i 39 poraza.

Na Old Traffordu već tragaju za njegovom zamjenom, vidjet ćemo ko će preuzeti jedan od najvećih svjetskih timova, a poznato je da će sada privremeno ekipu voditi dva bivša igrača.

Riječ je o nekadašnjim veznjacima Michaelu Carricku i Darrenu Fletcheru, koji su radili u stručnom štabu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester United je trenutno sedmi na tabeli sa 17 bodova nakon 12 kola, a ranije je objavljeno da je klub spreman takođe da se rastane i sa petoricom nogometaša tokom zime.

Kako prenosi Football Insider, Crveni vragovi su spremni razmotriti prijedloge za Paula Pogbu, Deana Hendersona, Donnieja van de Beeka, Jessea Lingarda i Phila Jonesa. Napominjemo da narednog ljeta istječu ugovori Pogbi i Lingaardu, zbog čega klub želi da ih proda već u januaru.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi