Ko će preuzeti Crvene đavole?

Manchester United kontaktirao novog kandidata nakon što su ih odbili Zidane i Enrique

Endin Čaušević

Manchester United je sinoć zvanično potvrdio da je Ole Gunnar Solskjaer dobio otkaz.

Crveni đavoli jučer su poraženi sa 4:1 u gostima protiv Watforda nakon čega je bilo jasno da će se norveški stručnjak teško zadržati na klupi ovog kluba.

Solskjaer se nakon meča oprostio od igrača Manchester Uniteda, a ubrzo nakon toga s old Trafforda je stigla potvrda da je dobio otkaz.

Odmah se počelo špekulisati oko toga ko bi mogao biti novi trener Uniteda, a klub je prvo konktaktirao Zinedinea Zidanea koji ih je odbio.

Nakon toga i Luis Enrique se počeo povezivati s Unitedom, ali jasno je da ni od njegovog dolaska nema ništa.

Trenutno je u centru pažnje Erik ten Hag koji trenira Ajax i već se u nekoliko navrata povezivao s Unitedom. Nizozemski novinari su pitali Ten Haga da li ide u engleski klub, ali je on poručio da o tome ne zna ništa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Dopustite mi da vam to ovako kažem. Ne znam ništa i još uvijek ništa nisam čuo oko toga, zbog toga se uopšte i ne brinem oko tih priča", rekao je Teng Hag.

Manchester United je u dosta teškoj situaciji jer nema mnogo provjerenih trenerskih imena koji su zainteresovani da u dosta delikatnoj situaciji preuzmu ekipu s Teatra snova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.