Solskjaer na oproštaju od Uniteda: "Uvjeren sam da ćemo se ponovo sresti"

Bivši menadžer Uniteda

Solskjaer na oproštaju od Uniteda: "Uvjeren sam da ćemo se ponovo sresti"

M. Šljivak

Ole Gunnar Solskjaer više nije menadžer Manchester Uniteda.

Norveški stručnjak odlazi sa klupe Uniteda nakon tri godine u kojoj klub nije ostvario previše uspjeha.

Solskjaeru je presudio poraz od Watforda i nakon sastanka koji je trajao pet sati odlučeno je da se promijeni menadžer.

U oproštajnom intervjuu Solskjaer je istakao kako mu je bila velika čast voditi Crvene đavole i želio je samo najbolje za klub.

"Svi znate šta mi klub znači i šta sam želio postići ovdje. Želio sam nas odvesti korak naprijed u kojem bismo se borili za osvajanje lige, trofeja", rekao je Solskjaer i nastavio je:

"Vjerujem da svi znaju da sam dao sve od sebe za klub. Za mene je ovaj klub sve u životu, ali nažalost nismo mogli postići rezultate koje smo željeli. Zbog toga je došlo vrijeme da odem".

"Uživao sam od prve do posljednje minute. Počastvovan sam što mi je ukazana čast da vodim ovaj klub. Nadam se da će sve biti mnogo bolje kada se vratim".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Uvjeren sam da ćemo se ponovo sresti, jer, ako igdje budem gledao utakmice, to će biti Old Trafford", poručio je Solskjaer.

Solskjaer je na klupi Crvenih đavola proveo gotovo tri godine. Nije osvojio ništa, a u 167 utakmica na klupi upisao je 91 pobjedu, 37 remija i 39 poraza.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Miskolizac
Kako god oktenes, Olee je prije svega covjek, to se jako dobro vidjelo kroz njegove izjave..uvijek je bio odmjeren i s postovanjem govorio o suparnicima,m zato skidam mu kapu, bilo je tesko uspjet kao trener Uniteda,m tu se nije proslavio, al zato ljudskost mu je na visokom nivou.
12 0
ghast0
Mozda za glavnog trenera nije ali da zasluzuje mjesto u klubu, zasluzuje.
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije