Barca večeras protiv Benfice

Xavi je hrabar i odvažan trener: U Barcinoj utakmici sezone napravio tri promjene

Edmir Škorić

Barcelona je u Lisabonu prošlog mjeseca deklasirana s 3:0, ali sada ima priliku za osvetu.

Katalonci večeras u pretposljednjem meču grupne faze Lige prvaka dočekuju Benficu i jednostavno ne smiju da izgube, mada neće biti lako protiv ekipe koja ih je nedavno razbila.

Benfica ide na pobjedu jer joj samo ona odgovara u borbi za nokaut fazu, a Barca će takođe imati istu želju, posebno sada kada je stigao Xavi.

Ovaj bivši veznjak Barcelone debitovao je tijesnom pobjedom nad Espanyolom (1:0) u subotu navečer u La Ligi i tada je iznenadio nekim promjenama u timu, a sada je opet pravio neke neočekivane poteze.

Napravio je tri promjene u odnosu na meč protiv Espanyola, pa su ispali Eric Garcia i Minguez te mladi Ilais, a Lenglet, Araujo i Demir su umjesto njih u prvih 11. Sve u svemu, Xavi pokazuje da je jako hrabar i odlučan trener koji je spreman na sve načine da razdrma svoj tim i da konstantno radi na tome da pronađe idealnu formaciju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sastav Barce: Ter Stegen; Araujo, Pique, Lenglet, Alba; Busquets, De Jong, Nico; Gavi, Demir, Memphis.

Benfica: Vlachodimos, Almeida, Otamendi, Vertonghen, Gilberto, Weigi, Joao Mario, Grimaldo, Rafa Silva, Everton y Yaremchuk.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.