A ko drugi nego Messi: Dan kada je fudbalski svijet prvi put vidio panenku iz slobodnog udarca

Pokazao da je majstor za slobodnjake

A ko drugi nego Messi: Dan kada je fudbalski svijet prvi put vidio panenku iz slobodnog udarca

E. Čaušević

Lionel Messi sigurno je trenutno jedan od najboljih izvođača slobodnih udaraca na svijetu.

Messi je u svojoj karijeri mnoštvo puta oduševio fudbalsku javnost fantastičnim golovima iz slobodnih udaraca, te je za mnoge trenutno jedan od najboljih izvođača prekida na svijetu.

Argentinac je u svojoj dosadašnjoj karijeri postigao skoro 800 golova što je zaista nevjerovatno, a neki od njih se i danas prepričavaju.

Naravno, najveći dio tih golova postigao je u dresu Barcelone u kojoj je proveo skoro cijelu dosadašnju karijeru, te je tek ljetos napustio katalonski klub kada je prešao u PSG.

Messijeve majstorije sigurno ćemo pamtiti još dugo godina, a svakodnevno fanovi se prisjećaju njegovih nevjerovatnih golova i poteza.

Tako se ovaj put u centru pažnje našao pogodak koji je Messi zabio prije više od dvije godine u gradskom derbiju između Barcelone i Espanyola.

Oglasi

Ova utakmica se igrala 30. marta 2019. godine na Camp Nouu, a Barcelona je na kraju uspjela da pobijedi Espanyol sa 2:0. Naravno, u centru pažnje bio je upravo Messi koji je zabio oba gola na ovoj utakmici.

No, prvi gol koji je postigao iz slobodnog udarca je oduševio fudbalski svijet. Tada je fudbalska javnost po prvi put vidjela panenku iz slobodnog udarca koji je Messi izveo s vrha kaznenog prostora.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Lopta je na kraju završila u mreži Espanyola, a o kakvoj majstoriji se radi najbolje pokazuje reakcija legendarnog komentatora Rayja Hudsona koji ne krije da je veliki fan Messija.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Babuka1
Kaka ba panenka??
9 2
user1576541640
Autogol
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti