FOTO - EPA

Generalni direktor Juventusa progovorio o situaciji u klubu nakon Ronaldovog odlaska

Adnan Beganović

Nekoliko dana prije početka sezone jedan od najboljih igrača svih vremena Cristiano Ronaldo je iznenađujuće napustio Juventus.

Vratio se Ronaldo u Manchester United, a o njegovom odlasku progovorio je generalni direktor Stare dame, Maurizio Arrivabene.

On je naglasio da se Juventus malo potresao zbog Ronaldovog odlaska i da je to zapravo sasvim normalno.

“Sezona je za nas počela odlaskom važnog igrača, tako da se Juventus malo potresao. Kada igrač poput Ronalda ode, takva situacija je neizbježna. U dobru i zlu imao je veliku odgovornost u ekipi", rekao je generalni direktor Juventusa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Mislim da je to bilo prirodno, ali sada igrači osjećaju više samopouzdanja i preuzeli su dio odgovornosti i kreću se u pravom smjeru. Ovo bi trebao biti jedan dobar timski duh u ekipi”, rekao je Arrivabene.

Podsjetimo, Juventus u Seriji A ne briljira. Nakon 13 kola nalazi se na 8. mjestu sa 21 osvojenim bodom. S druge strane u Ligi prvaka uspio se plasirati u osminu finala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti