Ko će na Mundijal?

Sve spremno za žrijeb najuzbudljivijeg baraža ikada

E. Škorić

Nadali smo se da bi i Bosna i Hercegovina danas mogla biti u žrijebu, ali nažalost neće biit među onim selekcijama koje će danas saznati protivnike u baražu za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Žrijeb baraža bit će održan danas u 17 sati u Zurichu, a polufinalni mečevi igraju se 24. i 25. marta naredne godine, dok ej finale na programu 28., odnosno 29. marta.

U žrijebu se nalazi 12 reprezentacija i samo tri će na kraju izboriti nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru. 

Mini turnir će biti odigran na način da 12 selekcija budu podijeljene u tri grupe od po četiri selekcije.

Među nosiocima su Italija, Portugal, Rusija, Škotska, Švedska i Wales, dok su nenosioci Austrija, Češka, Sjeverna Makednija, Poljska, Turska, Ukrajina.

Ekipe koje su nosioci bit će domaćini polufinalnih mečeva. Domaćin finala odredit će se naknadnim žrijebom.

S obzirom na sastav reprezentacija u bubnju, smatra se da će ovo biti jedan od najuzbudljivij doigravanja ikada i da će svakako biti vođena velika bitka do samog kraja. Mnoge je u čudu ostavilo to što su Italija i Portugal došli do toga da se kroz baraž bore za Mundijal, dok Sjeverna Makedonija traži novo čudo iako će je mnogi priželjkivati za rivala već u polufinalu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Svjetsko prvenstvo već su osigurali Katar, Njemačka, Danska, Brazil, Francuska, Belgija, Hrvatska, Španija, Srbija, Engleska, Švicarska, Nizozemska, Argentina.

Iz Evrope će u Kataru nastupati 13 selekcija, a Mundijal će početi 21. novembra i trajat će do 18. decembra 2022. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.