Protivnik težak 300 miliona Eura
Prva violina Portugala - Cristiano Ronaldo

U baražu Zmajeve čeka nogometni gigant

Protivnik težak 300 miliona Eura

Većina reprezentativaca ali i kompletna sportska javnost u našoj zemlji, slaže se u ocjeni da je protivnik u baražu, vrlo težak ali ne i nepobjediv.

Reprezentacija Portugala sigurno je u ovom trenutku jedan od najatraktvnijih nacionalnih timova na planeti, čiji fudbaleri nose dresove najvećih svjetskih klubova. Prva zvijezda je Cristiano Ronaldo za kojeg je Real ljetos platio nevjerovatnih 95 miliona eura, čime ga je načinio najskupljim fudbalerom svih vremena.

Od aktuelnih reprezentativaca najviše nastupa skupio je Nuno Gomes, koji je dres nacionalne vrste oblačio 77 puta, a sa 30 reprezentativnih golova, trenutno je i najbolji aktivni strijelac.

Portugalci igraju u najvećim svjetskim klubovima. Imena Reala, Manchestera, Chlesea, Juventusa, Atletica govore sama po sebi.

Prema njemačkom Transfermarktu, ukupna vrijednost fudbalera reprezentacije našeg protivnika u baražu iznosi vrtoglavih 300 miliona eura. Poređenja radi, cijena naših Zmajeva prema istom portalu je "svega" 80 miliona.

Dakle, vrlo težak protivnik ali se svi nadamo da će naši momci zaigrati kako znaju, i konačno odvesti Bosnu i Hercegovinu na jedno veliko takmičenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.