Sukob u Ukrajini zbog cijena ulaznica

Da li će Donbs Arena biti rasprodana

Sukob u Ukrajini zbog cijena ulaznica

A. Beganović

Vlasnik Šahtara iz Donjecka Rinat Ahmetov sukobio se Ukrajinskim nogometnim savezom zbog cijena ulaznica za današnju uzvratnu utakmicu doigravanja za SP protiv Grčke.

Ukrajinski savez i njegov komercijalni partner UFI odredili su da se cijene ulaznica za utakmicu u Donjecku kreću od 25 do 1.000 dolara po ulaznici, pišu ukrajinski mediji. To je preskupo za Ukrajince koje je ekonomska kriza dosta pogodila.

Ahmetov, milijarder i vlasnik stadiona u Donjecku Donbas Arene, pozvao je Savez da otkupi sve ulaznice i da ih proda po nižoj cijeni navijačima. No savez to odbija, a njega optužuje za "jeftin propagandistički trik".

"Na žalost, vaš razum i vašu savjest zavodi mogućnost zarade 4,6 milijuna dolara. Na moju veliku žalost, ne brine vas hoće li Donbas Arena biti puna ili prazna 18. novembra", kazao je Ahmetov.

Ukrajinski mediji pišu da je 50 do 60 posto ulaznica već prodano.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.