Francuz prelomio

Zvijezda Arsenala otvoreno priznaje da želi promijeniti klub

Edmir Škorić

Alexandre Lacazette ima želju da ode iz Arsenala.

Francuskom napadaču ugovor s Arsenalom ističe na ljeto naredne godine i on je otkrio da želi promijeniti sredinu.

U ovoj sezoni Lacazette nije prvi izbor kod menadžera Mikela Artete i ugalvnom šansu dobija sa klupe, pa je sakupio samo sedam nastupa u Premier ligi, ali čini se da su ovo njegovi posljednji mjeseci u Londonu.

U nedavnom intervjuu za francusku novinsku web stranicu Telefoot, 30-godišnjak je priznao da razmišlja o promjeni kluba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Moji agenti počinju tražiti novo mjesto. Ima još puno nepoznanica, ali ja radije pričekam do januara i onda donosim neke odluke", rekao je napadač koji je u Arsenal došao iz Lyona 2017.godine. Za četiri godine u dresu Topnika upisao je 180 nastupa i postigao 68 golova te upisao 29 asistencija.

S ekipom je osvojio FA kup i FA Skuperkup.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.