Bogati vlasnici odriješili kesu: Stiže prvo veliko pojačanje u Newcastle

Spremaju se za zimski prijelazni rok

Bogati vlasnici odriješili kesu: Stiže prvo veliko pojačanje u Newcastle

E. Ganibegović

Newcastle United nedavno je dobio novog vlasnika - investicijski fond iz Saudijske Arabije na čijem je čelu princ prijestolonasljednik Mohammed Bin Salman.

Navijači ovog kluba veoma su uzbuđeni zbog dolaska superbogatog vlasnika, te se popularne Svrake uveliko pripremaju za zimski prijelazni rok.

Mediji u Engleskoj pišu kako će prvo veliko pojačanje ovog kluba biti francuski napadač Alexandre Lacazette, koji trenutno nastupa za londonski Arsenal.

Francuzu na kraju sezone ističe ugovor s Topnicima, te je januar posljednja prilika da se uzmu kakvi takvi novci za njegovo obeštećenje. Podsjećanja radi, Arsenal ga je 2017. godine Lyonu platio oko 53 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tridesetogodišnji napadač nema zadovoljavajuću minutažu kod Mikela Artete ove sezone, obzirom da je nastupio na tek deset utakmica u svim takmičenjima (Premiership i EFL Cup) na kojima je uspio upisati tri pogotka i asistenciju.

Podsjetimo, Saudijci će sada držati u rukama 80 posto dionica Newcastle Uniteda, a Amanda Staveley i njena kompanija PCP Capital i braća Reuben po 10 posto.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Blibra
Koje pojacanje
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi