Arsenal objavio saopštenje: Poznato kada se vraća Sead Kolašinac

Teško se povrijedio protiv Finske

Arsenal objavio saopštenje: Poznato kada se vraća Sead Kolašinac

E. Ganibegović

Lijepe vijesti stižu nam danas iz Londona.

Naime, Arsenal je objavio saopštenje u kojem govori o stanju Seada Kolašinca koji se teško povrijedio u utakmici Zmajeva protiv Finske 13. novembra.

"Sead Kolašinac je doživio ozbiljnu povredu lijevog skočnog zgloba igrajući za Bosnu i Hercegovinu tokom novembarskog reprezentativnog prozora. Dobro se oporavlja u početnoj fazi rehabilitacije. Trenutni je cilj da se vrati u puni trenažni proces u januaru naredne godine", objavili su iz Arsenala.

Ova vijest svakako može da nas raduje, obzirom da je Kolašinac nakon pomenute utakmice s Finskom završio u kolicima i strahovalo se da su mu stradali i ligamenti, što na svu sreću nije bio slučaj.

Podsjetimo, do povrede je došlo u 37. minuti utakmice protiv Finske. Sjajno je bh. tenka proigrao Eldar Ćivić, no Jukka Raitala oštro startuje za šta mu Michael Oliver pokazuje direktan crveni karton. Umjesto Seje selektor Ivaylo Petev na teren je poslao Ermedina Demirovića, no ni igrač više nam nije pomogao da ostvarimo bolji rezultat, obzirom da smo poraženi s 1:3.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Našoj selekciji u novembarskim utakmicama protiv Finske i Ukrajine bila su potrebna četiri boda za plasman u baraž, no ostali smo bez ijednog. Oba rivala su odnijeli puni plijen s Bilinog polja, a našoj reprezentaciji predstoji priprema za kvalifikacije za EURO 2024. u Njemačkoj.

Što se tiče Kolašinca, on bi na zimu mogao i promijeniti klub obzirom da mu Mikel Arteta ne pruža skoro nikakav prostor za igru. Ove sezone je odigrao samo četiri utakmice u svim takmičenjima - po dvije u Premiershipu i EFL Cupu.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bhf111
Sad je trebao dati sve od sebe za novi ugovor i magarac ga povrijedi
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi