Newcastle tone sve dublje, Arsenal se vratio u pobjednički ritam

Topnici slavili

Newcastle tone sve dublje, Arsenal se vratio u pobjednički ritam

E. Škorić
Teme:

Nogometaši Arsenala savladali su Newcastle s 2:0 u utakmici 13. kola Premier lige.

Topnici su bili u sjajnoj seriji do prošlog kola, kada su doživjeli težak poraz od Liverpoola na Anfieldu, no danas su se vratili na pobjedničke staze, dok je Newcastle ostao zakovan za dno.

U prvih 45 minuta duela na Emiratesu danas nije bilo pogodaka, s tim da je Arsenal bio evidentni bolji tim na terenu i nedostajalo je i malo sreće da Topnici steknu prednost na pauzi.

Međutim, u nastavku postižu dva gola i dolaze do sigurne pobjede. Prvo je Saka nakon sjajne akcije pogodio za 1:0 u 56. minuti, da bi konačan rezultat postavio rezervista Martinelli u 66. minuti nakon još jedne Arsenalove sjajne kombinacije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Do kraja utakmice Arsenal je mirno održavao stečenu prednost i na kraju osvojio nova vrijedna tri boda.

Arsenal je sada peti natabeli sa 23 boda, a u narednom kolu gostuje Manchester Unitedu, dok će Newcastle, koji se nalazi na dnu tabele sa samo šest bodova, ugostiti Norwich u derbiju začelja.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi