Diogo Jota obožava popularnu igru

Napustio turnir u FIFA 22, pa zablistao na Anfieldu!

Edmir Škorić

Nije mogao stići da odigra meč na jednom od turnira u video igri FIFA 22, pa je morao da podnese poraz.

Diogo Jota je jučer blistao u pobjedi Liverpoola nad Southamptonom (4:0). Portugalska zvijezda postigla je dva pogotka, ali zanimljivo da je takođe istog dana trebao da nastupa u FIFA 22 turniru.

Orgamizator jednog turnira saopštio je da je Jota morao da otkaže meč u četvrtfinalu turnira u popularnoj video igri jer je morao da igra utakmicu protiv Southamptona-

Kako je igrao Jota, koji je jučer oborio rekord sezone i gol postigao u 97. sekundi, mnogi su u šali komentarisali da je izgledalo kao da u rukama drži džojstik i upravlja samim sobom.

Portugalac je strastven igrač FIFA-e, no malo ko je znao da učsetvuje na raznim turnirima. Naravno, zaljubljenici u ovu popularnu igru su i mnogi drugi nogometaši, a na Anfieldu skoro da nema igrača koji barem nekoliko sati sedmično ne provede igrajući FIFA-u.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, u aprilu 2020. godine zabilježeno je da je Jota pobijedio u svim utakmicama vikend lige. Oni koji igraju popularni FUT (FIFA Ultimate Team) znaju koliko je to teško, praktično nemoguće. Da nije profesionalni nogometaš, nije teško pogoditi šta bi Jota bio i čime bi se bavio...

Naravno, kao profesionalni gejmer mogao bi da zaradi ogroman novac, no ne pretjerujmo - ugovor koji ima s Redsima se ne može zaraditi igrajući video igre.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.