Benzema neće biti na ceremoniji

Umjesto u Pariz, otišao je kući: Jedna dilema manje u izboru za Zlatnu loptu!

Edmir Škorić

U ponedjeljak navečer u Parizu će biti održana svečana ceremonija dodjele nagrade Zlatna lopta.

Krajem svake godine, izuzev prošle jer je ceremonija otkazana zbog pandemije koronavirusa, na jednom mjestu okupe se najbolji nogometaši svijeta, a javnost s nestrpljenjem čeka proglašenje najboljeg u godini kojem potom u ruke ide Zlatna lopta.

France Football već dugi niz godina bira najboljeg nogometaša svijeta, pa čak i sada kada to radi odvojeno od FIFA-e koja ima svoj izbor pod nazivom The Best. Ovaj put u užoj konkurenciji nalaze se Lionel Messi, Karim Benzema i Robert Lewandowski.

Postoji niz glasina kako je Messi po sedmi put izabran za najboljeg, iako mnogi smatraju da je najrealnije da nagrada ode u ruke Bayernovog napadača Roberta Lewandowskog, koji je istini za volju radio čuda prošle sezone u dresu Bayerna.

[poll]https://sportsport.ba/polls/preview/230[/poll]

Uglavnom, sada je već postalo jasno ko neće biti dobitnik nagrade, a radi se o Benzemi. Napadač Real Madrida je iz Madrida nakon utakmice sa Sevillom u nedjelju navečer krenuo put Francuske, no neće u Pariz nego u svoj dom u Lyonu za koji je i igrao prije Reala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Francuski reprezentativac će u Lyonu provesti nekoliko dana, ali već u srijedu ga čeka meč protiv Athletic Bilbaa u zaostaloj utakmici La Lige.

Vjeruje se da će Benzema završiti na drugom mjestu, iza Messija, ali i ispred Lewandowskog, no moramo sačekati još nekoliko sati da bismo vidjeli konačne rezultate.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.