Perez sprema šou narednog ljeta: Mbappe nije jedini koji stiže u Real Madrid

Žele i zvijezdu Dortmunda

Perez sprema šou narednog ljeta: Mbappe nije jedini koji stiže u Real Madrid

E. Čaušević

Španski mediji objavili su danas da Florentino Perez ima velike planove narednog ljeta što se tiče pojačanja Real Madrida.

Jasno je da će kraljevski klub napraviti određene promjene u igračkom kadru, te da će neki od iskusnijih igrača najvjerovatnije napustiti Santiago Bernabeu.

Perez je poznato po tome da voli dovoditi zvučna pojačanja u Real Madrid, ali se prethodnih godina nije baš proslavio.

To se najviše odnosi na Edena Hazarda kojeg je doveo prije dvije godine iz Chelseaja, ali već sada se špekuliše da bi Belgijanac mogao napustiti klub na ljeto jer nije opravdao očekivanja.

Mediji u Španiji jutros pišu da Perez ima zaista ogromne planove za ljeto, te da želi "uzdrmati" fudbalski svijet novim pojačanjima.

Poznato je da je prva želja Real Madrida Kylian Mbappe koji će gotovo sigurno doći na Santiago Bernabeu i to kao slobodan igrač jer mu ističe ugovor s PSG-om.

Mbappe je i ljetos bio na korak od Reala kada je klub poslao ponudu od 180 miliona eura, ali na iznenađenje svih to je PSG odbio iako su svjesni da mladi napadač ne želi produžiti ugovor i da će na ljeto otići bez obeštećenja.

No, pored Mbappea pojavile su se špekulacije da Perez želi i Erlinga Haalanda koji igra u fantastičnoj formi u dresu Borussije Dortmund.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Haaland će na kraju sezone imati aktivnu klauzulu da može otići ukoliko neko plati za njega 80 miliona eura, a među zainteresovanim klubovima sada je i Real Madrid.

Ukoliko Perez uspije ispuniti svoje planove onda će Kraljevi naredne sezone imati zaista nevjerovatan napad u kojem će biti i žestoka konkurencija jer ne treba zaboraviti da je Karim Benzema trenutno zabetonirao svoje mjesto u vrhu napada Reala.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Klicko
od svega ovoga doci ce rafa mir iz sevilje i hazardov brat onaj iz dortmunda kako li se zove?Torgan,Jorgan neam pojma
1 9
soccero
Ova dvojica ako budu igrali zajedno samo ce gušiti jedan drugog, jer će i jedan i drugi htjeti da budu najbolji u ekipi..Ili jedan ili drugi, mala prednost za Halanda jer mi se cini kao veći golgeter od Mbappea
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi