Bez publike

Bayern - Barcelona je trebao da bude istinski spektakl, ali vlasti su donijele odluku

E. Škorić

U posljednjem kolu grupne faze Lige prvaka Bayern će u Minhenu ugostiti Barcelonu.

Ta utakmica za Bavarce nema preveliki značaj jer su oni već obezbijedili prvo mjesto u grupi, dok Barcelona mora da pobijedi ako želi u nokaut fazu ili da se nada neuspjehu Benfice u duelu sa kijevskim Dynamom.

Kako god, jako važan meč za Barcelonu, dok će Bayern biti favorit, ali je pitanje u kojem će sastavu zaigrati i hoće li imati poseban motiv s obzirom da rezultatski neće biti opterećen.

Iako je ovaj duel sam po sebi spektakl, navijači Bayerna neće moći da uživaju u njemu, pošto je u Njemačkoj donesena odluka da se zatvore tribine zbog novog vala pandemija koronvirusa.

Guverner Bavarske Markus Söder rekao je da će njegova pokrajina blokirati navijače da prisustvuju utakmicama čak i ako ne postoji dogovor da se to čini u cijeloj zemlji, prije pregovora između njemačkih pokrajina u utorak.

"Nema smisla ponovno dopuštati gledatelje u doglednoj budućnosti", rekao je Söder regionalnoj televiziji Bayern 2. "Ako to ne uspije na saveznoj razini, učinit ćemo to samo za Bavarsku".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bayern protiv Barcelone igra 8. decembra prvu domaću utakmicu, a tri dana kasnije protiv Mainza u Bundesligi, takođe na Allinaz Areni. Osim Bayerna, publike neće biti ni na domaćim utakmicama Augsburga, Gr. Furtha kao i na mečevima drugih sportskih kolektiva na podrčju Bavarske.

Bayern je u oktobru imao pun stadion od 75.000 gledatelja, ali rastuća stopa zaraze dovela je do smanjenja kapaciteta na 25 posto u Bavarskoj prošle sedmice. Navijači u državi moraju pokazati negativan test na koronavirus, kao i dokaz o cijepljenju ili nedavnom oporavku od virusa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.