Lewandowski bi na kraju mogao da dobije Zlatnu loptu: "Dat ću mu ja svoju"

Legendarni fudbaler se oglasio

Lewandowski bi na kraju mogao da dobije Zlatnu loptu: "Dat ću mu ja svoju"

E. Čaušević

Robert Lewandowski nije sinoć osvojio Zlatnu lotpu što je iznenadilo fudbalsku javnost.

Ceremonija dodjele Zlatne lopte održana je u Parizu u organizaciji France Footbala, a na kraju je ovu nagradu osvojio Lionel Messi.

Messi je po sedmi put u svojoj karijeri uspio da osvoji Zlatnu loptu, ali mnogi smatraju da ove godine nije zaslužio. Prema mišljenju fudbalske javnosti Zlatna lopta je trebala ići u ruke Lewandowskog koji već nekoliko godina igra fantastično u Bayernu.

France Football je prije početka ceremonije objavio da će se po prvi put birati i najbolji napadač svijeta što je bilo odmah jasno da Lewandowski neće osvojiti Zlatnu loptu.

Kritike na račun France Footballa stižu sa svih strana jer mnogi smatraju da je Lewandowski ponovo "pokraden".

Ipak, njemački mediji objavili su da bi Lewa ipak mogao da dobije Zlatnu loptu, ali ne od France Footballa već od prvog osvajača Zlatne lopte u historiji legendarnog Luisa Suareza Miramontesa.

Oglasi

On je jedan od najboljih španskih igrača svih vremena, te je u svojoj 16-godišnjoj karijeri igrao s dosta uspjeha za Barcelonu, Deportivo i Inter. U Barceloni je proveo šest godina i tada je postao prvi igrač koji je dobio Zlatnu loptu na izboru koji je održan 1960. godine.

Legendarni fudbaler se oglasio nekoliko sedmica pred održavanje ceremonije u Parizu i poručio je da Lewandowski mora dobiti Zlatnu loptu, a ukoliko se to ne desi on će mu dati svoju.

"Dajte Zlatnu loptu Lewandowskom dovraga. U suprotnom ja ću mu dati svoju", poručio je nedavno nekadašnji napadač Barcelone čime je oduševio fudbalski svijet, a ova izjava jutros se ponovo našla u centru pažnje.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Lewandowski je bio favorit i prošle godine za osvajanje Zlatne lopte, ali ni tada je nije dobio jer je France Football otkazao ceremoniju zbog pandemije koronavirusa.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Tz_Niko75
Sto jest jest. Ovo nesto nastimano, Lewa oborio sve rekorde i osvojio svasta pa opet pusiona
10 3
Rodjeni66
Ljudi moji kakav Lewa,kakav Mesi najbolji je za ovu godinu Benzema nema boljeg
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi