Iz Kine stižu fantastične vijesti za Barcelonu

Bakambu raskinuo ugovor

Iz Kine stižu fantastične vijesti za Barcelonu

E. Čaušević

Xavi Hernandez s nestrpljenjem očekuje januarski prelazni rok jer želi da riješi nekoliko problema u igračkom kadru Barcelone.

Jasno je da je najveći problem Barcelone trenutno na poziciji napadača jer Xavi tu nema pravo rješenje nakon što je potvrđeno da će Sergio Aguero najmanje tri mjeseca biti van terena.

Od klasičnih napadača Xavi na raspolaganju ima jedino Luuka de Jonga, ali nije zadovoljan igrama ovog napadača koji nije odigrao ni minute otkako je španski stručnjak preuzeo Barcelonu.

Očekuje se da će se De Jong već u januaru vratiti u Sevillu i da će Barcelona prekinuti posudbu koja bi trebala trajati do kraja ove sezone.

Zbog toga je jasno da će katalonski klub u januaru imati imperativ da dovede pojačanje u napadu, ali jasno je da zbog finansijske krize i nemaju previše novca za to.

Španski mediji objavili su da klub želi da potroši što manje novca i kako stvari stoje čini se da bi im se stvari mogle poklopiti.

Naime, na listi potencijalnih pojačanja nalazi se i napadač Cedric Bakambu koji je protekli period igrao u Kini u dresu Beijing Guoana, ali iz Kine stižu odlične vijesti za čelnike Barcelone.

Bakambu je postao slobodan igrač nakon što je napustio kineski klub i raskinuo ugovor i sada Barcelona ima priliku da bez obeštećenja dovede nekadašnjeg napadača Villarreala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj 30-godišnjak je iz Villarreala otišao početkom 2018. godine nakon nekoliko sjajnih sezona, a Žuta podmornica je zaradila čak 40 miliona eura od njegovog transfera u Kinu.

U dosadašnjem dijelu sezone odigrao je 13 mečeva i postigao je pet golova, ali je odlučio da raskine saradnju s kineskim klubom. Da li će karijeru nastaviti upravo u Barceloni ostaje nam da vidimo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi