Foto - Chelsea / City

Pobjede Chelseaja i Cityja

Nevjerovatna trka u Premiershipu: Chelsea i City ostali ispred Liverpoola

Midhat Šljivak

Chelsea i Manchester City ostvarili su večeras veoma bitne pobjede u borbi za vrh tabele.

Chelsea je kao gost savladao Watford sa 2:1, iako je Thomas Tuchel napravio brojne promjene u sastavu.

Ponovo su Plavci igrali bez klasičnog napadača, ali protiv Watforda su uspjeli da dođu do tri boda koja ih ostavljaju na vrhu Premiershipa.

Mason Mount je u 29. minuti doveo Chelsea u vodstvo od 1:0, ali se na odmor otišlo rezultatom 1:1 nakon što je u 43. minuti pogodak postigao Dennis.

Utakmica na Vicarage Roadu riješena je u 72. minuti. Rezervista Hakim Ziyech postigao je gol za pobjedu Plavaca iza Londona, a sa ova tri boda Chelsea je zadržao prvo mjesto ispred Manchester Cityja i Liverpoola.

City je kao gost savladao Aston Villu sa 2:1.

Tim Stevena Gerrarda nije uspio doći i do treće uzastopne pobjede pod vodstvom ovog stručnjaka jer Građani su trenutno preveliki zalogaj.

Ruben Dias je u 27. minuti doveo aktuelnog prvaka u vodstvo od 1:0, da bi prednost u 43. minuti na 2:0 povećao Bernardo Silva.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Villa se uspjela vratiti u meč na otvaranju drugog dijela. Watkins je zabio za 2:1, ali Villa nije uspjela da otkine bod i ovaj rezultat se zadržao do kraja.

Prvenstvo u Premiershipu je izuzetno uzbudljivo. Chelsea vodi sa 33 boda, City ima 32, a Liverpool 31 osvojen bod.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.