Thiagu Silvi nije bilo teško objasniti da li je teže čuvati Messija ili Ronalda

Sinoć nije imao problema protiv Portugalca

Thiagu Silvi nije bilo teško objasniti da li je teže čuvati Messija ili Ronalda

E. Čaušević

Chelsea i Manchester United remizirali su jučer u derbiju 13. kola engleskog Premiershipa.

Crveni đavoli su utišali Stamford Bridge u 50. minuti nakon što je Jadon Sancho pogodio za 1:0 poslije velike greške koju je napravio Jorginho na sredini terena.

Međutim, Chelsea je uspio da dođe do remija, a strijelac je bio upravo Jorginho koji je u 69. minuti bio precizan s bijele tačke.

Pred ovaj meč Michael Carrick je iznenadio sve odlikom da Cristiana Ronalda ostavi na klupi, a Portugalac je dobio šansu za igru u posljednjih pola sata ovog derbija.

Nakon utakmice u centru pažnje našao se defanzivac londonskog kluba Thiago Silva kojeg su novinari pitali da li je teže čuvati Lionela Messija ili Cristiana Ronalda, a on je odlučio da odgovori.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Silva je imao nekoliko okršaja protiv Messija i Ronalda dok je još igrao u Milanu i PSG-u, a sinoć je ponovo imao šansu da čuva Portugalca.

"Razlika što se tiče Messija jeste da je njega nemoguće zaustaviti kada krene jedan na jedan ili jedan na dva. Ko Ronalda ne kažem da je to lako, ali jedan igrač dovoljan je da ga čuva i zaustavi. Obojica su nevjerovatni igrači i šampioni, ali je teže čuvati i zaustaviti Messija nego Ronalda", rekao je Silva.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Pa naravno da je Messija teže čuvati, ne znam kome to nije bilo do sad jasno.
8 0
Nije.bitno
Fan sam Ronalda, al je Messi tehnicki nadmocan
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi