Sjajni stručnjak na klupi Manchester Cityja

Guardiola je izabrao najboljeg i potpuno je iznenadio: "Uzmite snimke i pogledajte"

Admin Čaušević

Od početka trenerske karijere Pep Guardiola ima sreće, ali i znanja da trenira neke od najboljih igrača svijeta. 

Još kada je sjeo na klupu Barcelone 2008. godine odmah je u ruke dobio super snažni tim kojim je iz prvog pokušaja pokorio Španiju, Evropu i svijet te je s vremenom stvorio jedan od najboljih timova u historiji fudbala.

I dok je vodio Bayern trenirao je fantastičan tim prepun kvalitetnih igrača, a isto je i s Manchester Cityjem kojeg vodi u posljednjih pet godina.

Gurdiola je poznat kao "zaštitnik" svojih igraka i zato ne čudi zašto je na pitanje ko mu je trenutno najbolji igrač Premiershipa izabrao fudbalera iz svojih redova.

Interesanta je i izbor. Odlučio se za Bernarda Silvu koji je postigao fantastičan gol u pobjedi nad Aston Villom kada je fenomenalno pogodio unutrašnjim dijelom stopala.

"Najbolji je. I u sezoni kada smo osvojili 98 bodova prije dvije ili tri godine, bio je najbolji. Uzmite snimke i pogledajte", poručio je Guardiola.

Sjajni stručnjak nije oklijevao ni sekunde da izabere Portugalca iako u Premiershipu igraju Romelu Lukaku, Cristiano Ronaldo ili Mohamed Salah koji je zaista fenomenalan u dresu Liverpoola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na neki način upravo je Silva pravi primjer da se kako u životu tako i u fudbalu često dešavaju zaokreti pošto je ljetos bio na izlaznim vratima, a sada ne ključni igrač jednog od najboljih timova današnjice.

Silva je ponikao u Benfici, eksplodirao je u Monacu s kojim je igrao polufinale Lige prvaka, nakon toga na ljeto 2017. godine za ogromnih 50 miliona eura prelazi u Manchester City.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.