Kraj jedne ere? Pep Guardiola nakon isteka ugovora sa Cityjem napušta Evropu

Amerika naredna destinacija

Kraj jedne ere? Pep Guardiola nakon isteka ugovora sa Cityjem napušta Evropu

E. Ganibegović

Slavni stručnjak Pep Guardiola bi nakon isteka ugovora sa Manchester Cityjem mogao napustiti Evropu.

Prema tvrdnjama inostranih medija, slavni španski stručnjak bi tako u ljeto 2023. godine preuzeti New York City, koji ima istog vlasnika kao i Manchester City.

Bio bi ovo veliki gubitak za Evropu, ali i veliki dobitak za Ameriku i tamošnji MLS.

Podsjetimo, 50-godišnji stručnjak je na klupu Cityja stigao u ljeto 2016. godine iz Bayerna, a prije toga s velikim uspjehom vodio je Barcelonu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

S Manchester Cityjem je tri puta bio prvak Engleske, jedno je osvojio FA Cup, četiri Liga Kup, te dva puta Community Shield. Glavni izazov, Liga prvaka, za sada mu je ostala samo san, a najbliže tom trofeju bio je ove godine kada je njegov tim u finalu poražen od Cheseaja.

Ove sezone Građanima također dobro ide. Nalaze se na drugom mjestu u Premier ligi s 32 boda, samo bodom manje od vodećeg Chelseaja. Također, kolo prije kraja obezbijedili su i plasman u osminu finala Lige prvaka.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...hajde brate dosta je i tebe...uskratio si Liverpoolu jos najmanje 2 titule...
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti