Nevjerovatna trka u Premiershipu: Chelsea i City ostali ispred Liverpoola
Foto - Chelsea / City

Pobjede Chelseaja i Cityja

Nevjerovatna trka u Premiershipu: Chelsea i City ostali ispred Liverpoola

M. Šljivak

Chelsea i Manchester City ostvarili su večeras veoma bitne pobjede u borbi za vrh tabele.

Chelsea je kao gost savladao Watford sa 2:1, iako je Thomas Tuchel napravio brojne promjene u sastavu.

Ponovo su Plavci igrali bez klasičnog napadača, ali protiv Watforda su uspjeli da dođu do tri boda koja ih ostavljaju na vrhu Premiershipa.

Mason Mount je u 29. minuti doveo Chelsea u vodstvo od 1:0, ali se na odmor otišlo rezultatom 1:1 nakon što je u 43. minuti pogodak postigao Dennis.

Utakmica na Vicarage Roadu riješena je u 72. minuti. Rezervista Hakim Ziyech postigao je gol za pobjedu Plavaca iza Londona, a sa ova tri boda Chelsea je zadržao prvo mjesto ispred Manchester Cityja i Liverpoola.

City je kao gost savladao Aston Villu sa 2:1.

Tim Stevena Gerrarda nije uspio doći i do treće uzastopne pobjede pod vodstvom ovog stručnjaka jer Građani su trenutno preveliki zalogaj.

Ruben Dias je u 27. minuti doveo aktuelnog prvaka u vodstvo od 1:0, da bi prednost u 43. minuti na 2:0 povećao Bernardo Silva.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Villa se uspjela vratiti u meč na otvaranju drugog dijela. Watkins je zabio za 2:1, ali Villa nije uspjela da otkine bod i ovaj rezultat se zadržao do kraja.

Prvenstvo u Premiershipu je izuzetno uzbudljivo. Chelsea vodi sa 33 boda, City ima 32, a Liverpool 31 osvojen bod.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...plastike na guzove do bodova.
5 4
Arapska Liga Liga od danas sa tri Kluba!!! Nekad je to bila Atraktivna Liga.
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi