Građani pobijedili sa 3:1

Manchester City bez problema slavio u gostima protiv Watforda

E. Čaušević

Fudbaleri Manchester Cityja večeras su u gostima pobijedili Watford sa 3:1 u okviru 15. kola engleskog Premiershipa.

Građani su lakše od očekivanog uspjeli da slave večeras na Vicarage Roadu, te su upisali nova tri boda. Za Watford je ovo već deseti poraz u sezoni i ponovo su ostali u opasnoj zoni.

City je odlično otvorio utakmicu i već u četvrtoj minuti stigao je do prednosti. Foden je bio asistent, a pogodak za 1:0 postigao je Raheem Sterling.

Do drugog gola aktuelni prvak Engleske stigao je u 31. minuti. Ovaj put u centru pažnje bio je Bernardo Silva koji postiže sjajan pogodak za 2:0 i sigurnu prednost svog tima.

City je pitanje pobjednika u ovom meču riješio u 63. minuti. Walker je asistirao, a svoj drugi gol na meču postiže Bernardo Silva za 3:0.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Watford je do kraja utakmice samo uspio da ublaži poraz. U 74. minuti Cucho je uspio da zatrese mrežu Manchester Cityja i postavi konačnih 1:3 na ovoj utakmici.

City je nakon ove pobjede ponovo lider na tabeli sa 35 bodova, te imaju jedan bod više od Liverpoola. Watford je na 17. mjestu sa 13 bodova i očekuje ih čini se borba za opstanak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.