Guardiola je izabrao najboljeg i potpuno je iznenadio: "Uzmite snimke i pogledajte"

Sjajni stručnjak na klupi Manchester Cityja

Guardiola je izabrao najboljeg i potpuno je iznenadio: "Uzmite snimke i pogledajte"

A. Čaušević

Od početka trenerske karijere Pep Guardiola ima sreće, ali i znanja da trenira neke od najboljih igrača svijeta. 

Još kada je sjeo na klupu Barcelone 2008. godine odmah je u ruke dobio super snažni tim kojim je iz prvog pokušaja pokorio Španiju, Evropu i svijet te je s vremenom stvorio jedan od najboljih timova u historiji fudbala.

I dok je vodio Bayern trenirao je fantastičan tim prepun kvalitetnih igrača, a isto je i s Manchester Cityjem kojeg vodi u posljednjih pet godina.

Gurdiola je poznat kao "zaštitnik" svojih igraka i zato ne čudi zašto je na pitanje ko mu je trenutno najbolji igrač Premiershipa izabrao fudbalera iz svojih redova.

Interesanta je i izbor. Odlučio se za Bernarda Silvu koji je postigao fantastičan gol u pobjedi nad Aston Villom kada je fenomenalno pogodio unutrašnjim dijelom stopala.

Oglasi

"Najbolji je. I u sezoni kada smo osvojili 98 bodova prije dvije ili tri godine, bio je najbolji. Uzmite snimke i pogledajte", poručio je Guardiola.

Sjajni stručnjak nije oklijevao ni sekunde da izabere Portugalca iako u Premiershipu igraju Romelu Lukaku, Cristiano Ronaldo ili Mohamed Salah koji je zaista fenomenalan u dresu Liverpoola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na neki način upravo je Silva pravi primjer da se kako u životu tako i u fudbalu često dešavaju zaokreti pošto je ljetos bio na izlaznim vratima, a sada ne ključni igrač jednog od najboljih timova današnjice.

Silva je ponikao u Benfici, eksplodirao je u Monacu s kojim je igrao polufinale Lige prvaka, nakon toga na ljeto 2017. godine za ogromnih 50 miliona eura prelazi u Manchester City.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Mele
Imas igraca koji igra sve, od veznog, krila do napadaca. Trosis 100 miliona na toga manekena, koji jos nista pokazao nije kako je dosao kod tebe.
1 4
Mehinaldo
Ja kako se fraer preserava sad mu je on najbolji za mjesec ce to biti gundogan prosle godine de bruyne fuj
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi