Foto - Screenshot

Žestoka izjava mladog veznjaka Borussije

"Dali ste najveću utakmicu sudiji koji je ranije namještao mečeve! Šta ste očekivali?"

Midhat Šljivak

Bayern je jučer u velikom njemačkom derbiju savladao Borussiju u Dortmundu s 3:2.

Nakon ove utakmice iz redova Borussije su bijesnu na sudiju Felixa Zwayera i javno su prozvali čelnike Bundeslige.

Posebno žestok u izjavi bio je mladi veznjak Borussije Jude Bellingham koji je o penalu koji je odlučio pobjednika i o sudiji Zwayeru rekao:

"Za mene to nije bio penal. Hummels nije uopšte gledao loptu, ona ga je pogodila, ali bilo je tu još dosta ostalih odluka na utakmici", rekao je Bellingham i dodao je:

"Najveću utakmicu njemačkog fudbala dali ste sudiji koji je ranije namještao utakmice. Šta onda očekivati?", pita se mladi veznjak.

Sudija Felix Zwayer bio je dio skandala u namještanju utakmica iz 2005. godine kada je prihvatio mito od 300 eura kako bi sudiji Robertu Hoyzeru pomogao da namjesti meč u Cvajti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

On je zbog ovog slučaja suspendovan na šest mjeseci, ali se potom vratio suđenju i od 2009. godine ovaj 40-godišnjak sudi Bundesligu.

Čelnici Bundeslige sasvim sigurno će imati šta reći nakon ovakvih riječi iz Dortmunda. Nije isključeno i da Bellingham bude kažnjen, jer ipak je iznio teške optužbe na račun sudije Zwayera.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.