Učitelj ponovo nadmašio učenika: Pobjeda Bayerna u Dortmundu

Gledali smo sjajan derbi

Učitelj ponovo nadmašio učenika: Pobjeda Bayerna u Dortmundu

E. Ganibegović

Odličnu utakmicu u derbiju 14. kola Bundeslige odigrali su Borussia Dortmund i Bayern, a na kraju su Bavarci slavili s 2:3.

Prva do vodstva stigla je Borussia. Veliki dio posla odradio je Bellingham, a Julian završava akciju i matira Neuera. Taj gol pogledajte klikom OVDJE.

Ipak, samo četiri minute nakon toga stvari u svoje ruke uzima Robert Lewandowski i vraća stvari na početak. Gol Poljaka pogledajte OVDJE.

Na poluvrijeme se odlazi s prednošću Bayerna. Jedno odbijenu loptu pokupio je Kingsley Coman u 44. minuti i pospremio je iza leđa Gregora Kobela. OVDJE pogledajte treći gol na ovoj utakmici.

Drugo poluvrijeme otvorio je sjajni Erling Haaland. Nakon nove asistencije Bellinghama Norvežanin sjajno šutira i pogađa gol Manuela Neuera koji možete pogledati OVDJE.

U 75. minuti Mats Hummels je igrao rukom u svom šesnaestercu, a nakon intervencije VAR-a dosuđen je penal za Bayern. Siguran realizator bio je ponovo Robert Lewandowski. Drugi gol poljskog napadača pogledajte klikom na OVAJ LINK.

Oglasi

Marco Rose, trener Borussije, meč je završio odmah nakon što je Lewandowski postigao ovaj gol, a nakon što mu je Felix Zwayer pokazao drugi žuti karton na ovom meču.

Mogli su domaći na kraju i do izjednačenja, ali šanse nisu u gol pretvorili Jude Bellingham u 85., odnosno Donyell Malen u 93. minuti susreta.

Koliko je napeto bilo, pokazuje i to da je bilo čak 10 minuta sudijske nadoknade.

Robert Lewandowski je sa 16 golova prvi strijelac Bundeslige, dok njegov "učenik" Erling Haaland ima 11 pogodaka i nalazi se na trećoj poziciji. Gol više od njega na drugoj poziciji ima Patrik Schick koji je danas za svoj Bayer postigao čak četiri gola u pobjedi protiv Furtha.

Bayern se ovom pobjedom, koja im je čak šesta uzastopna protiv velikog rivala, odlijepio na prvom mjestu s četiri boda ispred svog današnjeg protivnika koji je drugoplasirani. 

U narednom kolu Bayern će dočekati Mainz, dok će Borussia u goste Bochumu. Prije toga, Bavarci će u Ligi prvaka dočekati Barcelonu, a Borussia Bešiktaš.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 14. kolo:

Borussia Dortmund 2:3 Bayern (Brandt 5', Haaland 47'; Lewandowski 9', (P) 77', Coman 44')

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

delibasic_armin01
Cist penal za dortmund nije sviran
10 5
Eno30
To je taj Bajern i ako ih nisam ljubitelj ali gledajući sportski respect. Oni mogu da izgube od Ausburga ili bilo koje slabe ekipe i da dane moral Dortmundu da pomisli da moze iznenaditi i boriti se za titulu. I onda dolazi taj derbi Dortmund u nizu nekoliko ligaskih utakmica bez poraza docekuju Bajern pred punim tribinama pobjeda i idu na prvo mjesto svi se nadaju pozitivnom rezultatu, i desi se to da im Bajern opet ocita bukvicu i pokaze da toj ekipi jednostavno ne moze niko nista u bundes ligi. I za mene ta liga vise nije interesantna gdje jedna ekipa godinama dominira kao i Francuska gdje Psg sad dominira i igra se sa ostalima timovima
3 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi