Haaland ljut na sudiju jer je bio arogantan prema njemu: "Moram malo da se smirim sad..."

Norvežanin vjeruje da je to bio čist penal

Haaland ljut na sudiju jer je bio arogantan prema njemu: "Moram malo da se smirim sad..."

E. Čaušević

Borussia Dortmund je večeras poražena na svom terenu u derbiju 14. kola Bundeslige od Bayerna sa 3:2.

Dortmund i Bayern ponovo su odigrali sjajnu utakmicu, a tri boda i ovaj put osvojio je bavarski klub koji je na krilima Roberta Lewandowskog uspio na kraju da slavi sa 3:2.

Bayern je do pobjede došao u 77. minuti kada je sudija svirao penal za gostujući tim uz žestoko negodovanje domaćih igrača i navijača, a siguran s bijele tačke bio je Lewandowski.

U Dortmundu su bili bijesni zbog ovakve sudijske odluke jer su svega desetak minuta ranije tražili penal kada je Marco Reus srušen u kaznenom prostoru Bayerna, ali je sudija Zwayer samo odmahnuo rukama.

Tada su igrači Dortmunda tražili da pogleda VAR snimak, ali je na kraju odlučio da nema potrebe za tim.

Haaland je u nekoliko navrata pokazao sudiji da bar kontaktira VAR sobu i provjeri tu situaciju, a nakon utakmice otkrio je da mu je itekako zasmetalo kako mu je sudija arogantno odgovorio na sve to.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Suđenje je bilo skandalozno. Nad Reusom je bio čist penal. Pitao sam sudiju zašto jednostavno nije pogledao tu situaciju, a on mi je arogantno odgovorio da nema potrebe za tim. Moram malo da se smirim sad. Da, bio je arogantan i ne želim da kažem ništa više o tome", rekao je Haaland nakon utakmice.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Puno se Foliras Momak a nisi jos osvojio nista a posebno kad postignes Gol. Nepisem ovo sto si ga Bayernu dao vec si takav i protiv drugih Klubova, dobar si igrac al umjesto da ostanes na Zemlji i jos vise radis ti se dizes koda imas pun Regal Zlatnih Lopti.
4 14
King_Kenny
...hajde bolan,sta se sikiras,bice i za tebe penala od sljedece sezone ako predjes u Bayern.
5 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi