Sjajan posao Intera

Italijani porede Lukakua i Džeku: Jasno je kao dan ko je bolji

Eldar Ganibegović

Sjajnu sezonu u dresu Intera igra bh. napadač Edin Džeko.

Naš Dijamant je ljetos pojačao Inter prešavši iz Rome potpuno besplatno, dok je prvak Italije u Chelsea za 100 miliona eura prodao belgijskog napadača Romelua Lukakua.

Mnogi su bili skeptični zbog ovog poteza, a sve se ispostavilo kao fantastičan posao Intera koji je profitirao i ekonomski, a i na fudbalskom terenu.

Upravo je usporedbu ova dva napadača napravio italijanski Corriere dello Sport i nije teško zaključiti ko je bolji.

Edin je ove sezone postigao ukupno 11 golova, od čega osam u Seriji A i tri u Ligi prvaka, a tome je dodao i tri asistencije.

Lukaku na svom kontu ima četiri gola, a u Premiershipu nije postigao gol od septembra, navodi pomenuti italijanski list.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Interu s Džekom ide sjajno i jedan su od glavnih kandidata za osvajanje Scudetta. Trenutno su drugi u Seriji A s 37 bodova, bodom manje od Milana. Također, osigurali su i prolazak u osminu finala Lige prvaka kolo prije kraja.

Chelsea je nakon poraza od West Ham Uniteda za vikend izgubio prvu poziciju u Premiershipu i nalaze se na trećem mjestu s 33 boda, a u Ligi prvaka će im biti potrebna pobjeda kod Zenita kako bi osigurali prvo mjesto u grupi H ispred Juventusa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.