Džeko će dugo pamtiti izlazak s Olimpica: Žestoki zvižduci, pogled ka tribini i pobjeda ljudskosti

Zabio bivšem klubu

Džeko će dugo pamtiti izlazak s Olimpica: Žestoki zvižduci, pogled ka tribini i pobjeda ljudskosti

A. Čaušević

Edinu Džeku sigurno nije bilo lako igrati na Olimpicu protiv Rome u kojoj je proveo šest godina. 

Inter se bez većih problema obračunao sa desetkovanom Vučicom te je slavio ubjedljiv trijumf rezultatom 0:3, Džeko je postigao drugi gol za Nerazzurre.

Kultni rimski stadion je bio ispunjen, a nema dileme da su kod Džeke bile pomiješane emocije, a slično je bilo i na tribinama među navijačima Rome.

Iako su ga dočekali zvižducima Sarajlija koji odnedavno ima i hrvatski pasoš je ispao gospodin te nije proslavio gol.

Da Džeku Rimljani pamte po lijepom pokazala je i parola istaknuta na jednoj od tribina na kojoj si se bh. napadači zahvalili 119 puta za isto toliko postignutih golova.

Simone Inzaghi je Džeku odlučio da zamijeni 15-ak minuta prije kraja, a kada je izlazio sa južne tribine gdje su smješteni navjerniji navijači Vučice mogli su se čuti žestoki zvižduci.

Prilikom izlaska Džeko je pogledao kao centralnoj tribini Olimpica na kojoj je pobijedila ljudskost jer su Dijamanta gledatelji ispratili aplauzima, a na isti način im je odgovorio i naš fudbaler.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Šta se dešavalo kod Džekine izmjene pogledajte ovdje.

Inače, Džekin gol Romi je bio već 11 otkako je stigao u Inter te se obzirom na uloženo i dobijeno sigurno može smatrati najboljim pojačanjem u Seriji A ove sezone.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bhf111
Mogu zvizdati neke budale, svi normalni znaju sta je uradio za taj klub.
27 2
Noname992
Uvijek je više oni koji ga respektuju, koliko god mu se zviždalo.
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi