Arteta bijesan

Godfrey doslovno zgazio Tomiyasua, VAR ocijenio da nije ni za žuti karton

Eldar Ganibegović

Nova kontroverzna odluka VAR-a stiže nam odakle drugo nego iz Engleske.

Na sinoćnjoj utakmici između Evertona i Arsenala prvo uzbuđenje vidjeli smo u 29. minuti susreta, a tiče se jednog starta igrača Evertona.

Naime, Godfrey je nenamjerno startovao na Tomiyasua, nagazio ga po licu, a onda se oglasio VAR.

Glavni sudija ove utakmica Mike Dean otišao je pogledati ovu situaciju na monitoru, a onda na zaprepaštenje igrača i navijača Arsenala odlučio da Godfreyu ne pokaže ni žuti karton. 

Jasno, vjerovatno bi Dean pokazao javnu opomenu Godfreyu, no pravila su takva da VAR može dodijeliti samo crveni karton, a sudija je procijenio da elemenata za isključenje nije bilo.

Ovo je naravno razbjesnilo i menadžera Arsenala, Mikela Artetu, koji je 'ludio' pored aut linije.

Kako je sve to izgledalo, možete pogledati klikom OVDJE.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Everton je u uzbudljivoj utakmici pobijedio s 2:1. Vodio je Arsenal pogotkom Odegaarda iz sudijske nadoknade prvog poluvremena, ali Karamele su u nastavku napravile preokret.

Prvo je Richarlison, kojem su prije toga dva gola poništena zbog ofsajda, postigao gol za 1:1. I kada se činilo da će meč završiti bez pobjednika, ukazao se Demarai Gray koji eurogolom donosi pobjedu svom timu nakon 72 dana posta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.