Bolnije ne može: Troše više od Reala i Bayerna, a vlastiti navijači im okrenuli leđa

Iskazali nezadoljstvo

Bolnije ne može: Troše više od Reala i Bayerna, a vlastiti navijači im okrenuli leđa

A. Čaušević
Teme:

Real Madrid i Bayern slove za najveće svjetske klubove sa ogromnim budžetima. 

Postoje i klubovi koji potradiciji, popularnosti i uspjehu nisu blizu Reala i Bayerna, ali raspolažu s dovoljno novca da troše više od ova dva velikana.

U proteklih pet godina Everton je potrošio 500 miliona funti na 44 igrača. Više od njemačkog i španskog giganta, a da pri tome nije osvojio niti jedan trofej.

Everton je na Goodison Parku igrao protiv Arsenala, a u 27. minuti susreta pojedini navijači Karamela su počeli napuštati tribine.

To je bio način da se iskaže prostest i nezadovoljstvo protiv klupskog rukovodsva jer se upravo 27 godina čeka na trofej.

"27 godina bez trofeja je neprihvatljivo.Napustite stadion u 27. minut utakmice protiv Arsenala. Pokažimo koliko je nesposbno rukovodstvo Evertona i da ne može nastaviti raditi", poručili su navijači.

Grupa navijača je na kraju i ispoštovala dogovor te je napustila svoje mjesto što je u Engleskoj zaista rijedak slučaj.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Posljednji trofej Everton je osvojio još 1995. godine, bio je to FA Cup.

Inače, Karamele su poslije preokreta uspjele koliko toliko ublažiti krizu. Marcel Brands je već napustio poziciju direktora fudbala, a navijači se bez obzira na trijumf nad Topnicima nadaju novim promjenama.

Top Komentari

King_Kenny
...najveci uspjeh u zadnjih 25 godina im je kad je onaj rudonja polomio Van Dijka...truba od kluba.
4 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi