Navijači će večeras u 27. minuti napustiti Goodison Park

Protesti protiv vlasnika kluba

Navijači će večeras u 27. minuti napustiti Goodison Park

E. Škorić
Teme:

Everton i Arsenal će od 21 sat večeras odigrati posljednji susret 15. kola engleskog Premiershipa.

Bit će to prilika da uživamo u još jednoj poslastici otočkog nogometa, ali i prilika da Everton pokuša da prekine katastrofalan niz ili pak Arsenal da se dodatno priključi u borbu za Ligu prvaka.

Kako god, utakmica koja može da ponudi pravi spektakl, a na Goodison Parku će, objavili su mnogi engleski portali, Evertonovi navijači napustiti stadion u 27. minuti.

Na taj način žele da pošalju poruku vlasniku Farhadu Moshiriju, koji je od 2018. godine na čelu kluba, ali čini se da je sve otišlo u pogrešnom smjeru unatoč nekim većim potrošnjama protekle dvije sezone.

Bivši predsjednik Premier lige Simon Jordan smatra da je Moshiri najveći krivac za Evertonovu krizu, što očigledno misle i navijači tog kluba.

"Problem Everotna je Moshiri", rekao je bivši vlasnik Crystal Palacea za talkSPORT, dodavši:

Oglasi

"Mislim da je Moshiri potroši novac, nisam siguran da je potrošio onoliko koliko ljudi misle da jest, ali on ne zna da vodi nogometni klub i mislim da je kriv za sve što se događa".

Marcel Brands, bivši direktor, napustio je Everton u nedjelju. Pod njim je Everton potpisao 26 igrača u tri godine, a vjeruje se da je na to potrošeno oko 300 miliona funti.

Jordan vjeruje da je Everton dovoljno kvalitetan i da neće ispasti iz lige, ali da nema nikakve strategije niti budućnosti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Oni samo troše novac, bez ikakve ideje. Gdje to sve vodi? Ide u pogrešnom smjeru, nema politike razvoja mladih igrača, nema menadžerske politike, nema direktora nogometne politike, loša raspodjela financijskih sredstava...", poručio je Jordan.

Everton ima reskeptabilan tim s nekoliko velikih zvijezda, ali trenutno je malo izvan opasne zone.

Top Komentari

Miskee
Obavezno Benitezu uručiti otkaz, i dovesti nekog premier-ligaškog trenera koji bolje poznaje ligu i to...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi