Niko se nije radovao

Bh. fudbaleri što prije iz sjećanja žele izbrisati 6. kolo Lige prvaka

Eldar Ganibegović

Utakmicama 6. kola u utorak i srijedu završena je grupna faza Lige prvaka, odnosno bit će završena večeras zaostalom utakmicom Atalante i Villarreala.

Iza bh. fudbalera je definitivno kolo za zaborav, jer niko nije uspio da upiše pobjedu.

Najbolji rezultat ostvario je Sheriff Tiraspol našeg Stjepana Radeljića, koji je golom Nikolova u 93. minuti izbjegao poraz kod Shakhtara (1:1). Sheriff će takmičenje nastaviti u Evropskoj ligi. Radeljić nije ulazio u igru u pomenutom meču.

U istoj grupi Edin Džeko je s Interom gostovao Real Madridu. Za prvo mjesto bila im je potrebna pobjeda, no Kraljevi su golovima Kroosa i Asensija slavili s 2:0 i bacili na koljena prvaka Italije. Dijamant je igrao do 60. minute kada ga mijenja Alexis Sanchez.

Najtužniji je definitivno bio Rade Krunić. Njegov Milan se u zadnjem kolu borio za prolazak dalje i drugu poziciju u grupi, a na kraju je porazom od Liverpoola (1:2), te pobjedom Atletica nad Portom, ostao i bez Evropske lige. Naš veznjak igrao je do 83. minute, a zamijenio ga je Bakayoko.

Bešiktaš našeg Miralema Pjanića grupu je završio sa šest poraza i gol-razlikom 3:19. U posljednjem kolu deklasirala ih je Borussia Dortmund s 5:0, a Pjanić nije bio u protokolu zbog upale gornjih disajnih puteva.

Također, i njegov tim iz kojeg je posuđen, ekipa Barcelone, doživjela je novi debakl od Bayerna (3:0) i evropski put nastavit će u Evropskoj ligi.

Švedski prvak Malmo gostovao je kod Juventusa, a gol Keana iz 18. minute donio je Staroj dami tri boda. Anel Ahmedhodžić je za Malmo odigrao svih 90 minuta u Torino, dok je Adi Nalić ušao tek u 89. minuti umjesto Innocenta. Malmo je završio na 4. poziciji i za njih je evropska avantura ove sezone završena.

Na ovom meču Bosna i Hercegovina je imala rekordnih šest predstavnika, s obzirom na to da su sudijsku četvortku činili Irfan Peljto, Davor Beljo, Senad Ibrišimbegović i Miloš Gigović i njima će ovo kolo sigurno ostati u najljepšem pamćenju.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prolaz dalje izborili su Manchester City, PSG, Liverpool, Atletico Madrid, Ajax, Sporting, Real Madrid, Inter, Bayern, Benfica, Manchester United, Villareal/Atalanta, Lille, Salzburg, Juventus i Chelsea.

Tako će Bosna i Hercegovina, ukoliko se u januaru ne desi neki spektakularan transfer, u osmini finala imati samo jednog predstavnika, a to je naravno kapiten Edin Džeko sa svojim Interom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.