Brozoviću nije bilo svejedno: Kako je Džeko podnio novu Inzaghijevu izmjenu?

Zamijenjen i protiv Reala

Brozoviću nije bilo svejedno: Kako je Džeko podnio novu Inzaghijevu izmjenu?

A. Čaušević

Inter je grupnu fazu Lige prvaka završio porazom od Real Madrida te u nokaut rundu takmičenja odlazi s drugog mjesta. 

Nerazzurri su odigrali sasvim pristojan meč protiv Kraljeva, znali su i stajati bolje na terenu, ali nisu uspjeli izbjeći poraz rezultatom 2:0.

Edin Džeko je bio starter te je na stadionu Santigo Bernabeu proveo sat vremena i pružio sasvim skromnu partiju.

Izvlačio se bh. napadač, vraćao nazad kako bi otvorio prostor, dok u kaznenom prostoru nije bio opasan kao inače jer ga je Eder Militao zaista sjajno čuvao.

Simone Inzaghi je ponovo mijenjao Dijamanta, uradio je to u 60. minuti, a dojam je iskusni golgeter i bio svjestan da ga čeka izmjena.

Za razliku od Džeke Marcelu Brozoviću nije bilo baš svejedno zbog izmjene i čini se da je bio poprilično nezadovoljan što mora izaći.

Oglasi

Inače, prilikom Džekine izmjene Inzaghi je mijenjao još dvojicu igrača. Ulazili su Arturo Vidal i Alexis Sanchez, a sa tribina su se mogli čuti zvižduci što je možda i očekivano jer su ranije igrali u Barceloni.

Šta se dešavalo prilikom trostruke Interova zamjene možete pogledati ovdje.

Inzgahijev potez da iz igre izvadi Džeku i Brozovića, dva ključna igrača u napadu i veznom redu, je i logičan jer Nerazzurre do kraja godine čekaju tri vana meča Serije A i potreban je maksimalan broj bodova u borbi za Scudetto.

"Ostaje žel zbog prvog poluvremena kojeg smo odigrali dobro. Imali smo nekoliko situacija, statistika je na našoj strani, ali smo na odmor otišli sa golom minusa. Kući se vraćamo sa pokazanim karakterom", rekao je Inzgahi poslije meča.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Naravno željeli smo imati bolji rezultati, ali ovaj meč će nam mnogo poslužiti za utakmice u budućnosti", dodao je trener Intera.

Susret protiv Real Madrida je bio šesti od posljednjih sedam mečeva na kojim Džeko nije odigrao svih 90 minuta. Ili je bio zamijenjen ili je ušao s klupe te je jasno da Inzaghi dozira minutažu svog najboljeg strijelca. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Emin_Podzic
Ancelotiju je taktika bila da oni imaju bolju statistiku eto zasto je real najveci klub niko ne zna sta ce uraditi sljedece
2 8
anga
Pa jel.to ne smije biti zamjenjen?
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi