Pjaniću ide s goreg na gore: Više ga ne želi ni Bešiktaš!

Najnovije vijesti iz Turske

Pjaniću ide s goreg na gore: Više ga ne želi ni Bešiktaš!

A. Čaušević

Daleko od toga da Miralemu Pjaniću cvjetaju ruže u posljednje vrijeme. Dolazak u Bešiktaš je trebao biti spas karijeri, ali dešava se suprotno.

Pjanić je oproštaj Bešiktaša od Lige prvaka posmatrao ispred TV ekrana. Turski prvak je poražen s ubjedljivih 5:0. Šesti poraz u isto toliko mečeva uz tri postignuta i 19 primljenih golova.

Bh. reprezentativni veznjak nije mogao biti od pomoći svom timu. Dan uoči susreta dobio je infekciju gornjih disajnih puteva te je ostao u Istanbulu.

Jutros iz Turske stižu vijesti da Bešitkaševo ispadanje iz Lige prvaka znači i Pjanićevo napuštanje tog tima. Barem tako tvrdi list Akšam.

Navodi se kako je Pjanić zbog stalnih problema s povredama i nedostatka kontinuiteta pao i u nemilost kod trenera Sergeya Yalcina.

Iskusni vezni fudbaler je od svog dolaska upisao svega 11 nastupa. Osam u prvenstvu te tri u Ligi prvaka, uz četiri asistencije. Statistika koja nikog u Bešiktašu ne čini zadovoljnim.

Zbog toga klupsko rukovodstvo te loših rezultata ove sezone namjerava da se riješi Pjanića već u januaru.

Akšam navodi da će uskoro Bešiktaševi predstavnici obaviti razgovor s Barcelonom te Pjanića vratiti s posudbe već u januaru.

Dobra vijest u moru loših za Pjanića je da na Nou Campu više nema Ronalda Koemana, pa ostaje da se vidi kakav će imati status kod Xavija Hernandeza ukoliko se uopšte vrati u Barcelonu.

Evidentno je da 31-godišnjak prolazi kroz najteži period u karijeri. Dok muku muči s povredama u novembru je bio i na udaru javnosti zbog fotografija iz nargila barova tokom okupljanja. Istina, fotografije su nastale u nekom ranijem periodu, ali Pjanić opet nije bio spašen od medijskog linča.

Top Komentari

_admirr.x
Kalesijski seljober
28 21
Odlazak iz Juventusa je bio koban za Pjanica.
21 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi