Jedna od mogućnosti

Edin Džeko se na zimu vraća na Etihad?

Eldar Ganibegović

Večeras će utakmicom Atalanta - Villarreal (19:00) biti kompletirana grupna faza Lige prvaka.

Bit će to utakmica koja će odlučiti drugo i treće mjesto u Grupi F, dok je u ostalim grupama sve već poznato.

Tako su prolaz dalje kao prvoplasirane ekipe izborili Manchester City, Liverpool, Ajax, Real Madrid, Bayern, Manchester United, Lille i Juventus.

Sve ove ekipe mogući su protivnici Interu našeg Edina Džeke koji je u osminu finala prošao s drugog mjesta grupe D iza Real Madrida, a ispred Sheriffa i Shakhtara.

Tako je jedna od opcija svakako i duel s Manchester Cityjem, te bi bilo zanimljivo ponovo vidjeti Edina Džeku na Etihadu, no ovaj put u dresu drugog kluba. Utakmice osmine finala Lige prvaka na rasporedu su u februaru mjesecu.

Žrijeb osmine finala održat će se u Nyonu (Švicarska) 13. decembra od 12 sati.

Podsjetimo, Džeko je član Cityja bio od 2011. do 2015. godine i za ovaj klub je u tom periodu odigrao 189 utakmica na kojima je postigao 72 gola i upisao 39 asistencija.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

S Građanima je dva puta bio prvak Engleske, a po jednom je osvojio FA Cup, Liga Kup, i Community Shield.

Džeko je ove sezone igrao protiv jednog bivšeg kluba, a to je naravno Roma. Prije pet dana se vratio na Olimpico u stilu. Sa svojim Interom je s 0:3 pregazio Vučicu, a bio je strijelac drugog gola u 24. minuti utakmice, što je bio njegov osmi u ligi ove sezone.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.