Sedam komada u mreži Leedsa

Pepov City se iživljavao i Bielsi priredio najveću sramotu u karijeri

Edmir Škorić

Nogometaši Manchester Cityja deklasirali su Leeds s 7:0 u susretu 17. kola engleske Premier lige.

Lider na tabeli nastavio je da melje svoje rivale, a večeras je na Etihadu stradao Bielsin Leeds, koji nije imao nikakvu šansu protiv razigranog sastava Cityja, a na kraju je doživio jedan od najtežih poraza u historiji.

Počelo je golom Fodena u osmoj minuti, da bi Grealish već u 13. minuti donio Građanima sigurnih 2:0.

Sve je riješio De Bruyne golom za 3:0 u 32. minuti, ali tu nije bio kraj mumaka nemoćnih gostiju, koji su i u nastavku bili prisiljeni da vade loptu iz vlastite mreže.

Mahrez je u 49. minuti povisio na 4:0. U 61. minuti je VAR poništio gol Fodena, no samo minut kasnije De Bruyne na drugu asistenciju Gundogana donosi ogromnih 5:0 i ostatak meča je bio poput rekreacije, ali i tada su nemilosrdni domaćini zabijali golove.

John Stones u 74. minuti postiže šesti, a nedugo nakon toga, u 78. minuti, Ake na asistenciju Fodena zabija i sedmi gol.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon ove pobjede City je ostao prvi sa 41 bodom, dok Liverpool ima 37 i utakmicu manje. Treći je Chelsea sa 36 bodova, ali i Plavci imaju utakmicu manje. Leeds je sa 16 bodova tek 16. i samo je pet bodova udaljen od opasne zone.

U drugoj večeras odigranoj utakmici 17. kola Aston Villa je trijumfovala kod Norwicha s 2:0. Vodeći gol postigao je Ramseyj u 34. minuti, da bi Watkins u 87. minuti dotukao domaće. Duel Brentforda i Manchester Uniteda je odložen zbog nekoliko slučajeva koronavirusa u redovima Crvenih vragova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.