Guardiolin City ima večeras poseban motiv, može postati rekorder Premier lige

Građani žele pobjedu

Guardiolin City ima večeras poseban motiv, može postati rekorder Premier lige

Edmir Škorić

Manchester City u 21 sat na Etihadu dočekuje Leeds u susretu 21. kola engleskog Premiershipa.

City je apsolutni favorit i lider na tabeli svakako želi novom pobjedom da se učvrsto na prvom mjestu, ali Guardiolini momci imat će još jedan motiv pred ovaj duel.

Naime, City ima priliku da izjednači rekord Liverpoola po broju prvenstvenih pobjeda u kalendarskoj godini. Liverpool je 1982. godine upisao 33 pobjde u premier ligi, a Guardiolin City je na 32.

Ukoliko večeras opravda ulogu favorita i ostvari pobjedu, City će se izjednačiti s Redsima, ali ima do kraja godine jođ tri utakmice i može da poboljša taj učinak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Građane čeka gostovanje kod Newcastlea, zatim duel kod kuće s Liecesterom i u posljednjem meču u 2021. godini gostovat će Brentfordu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi