Bio je veoma otvoren

Dalić je 'izabrao' svog nasljednika na klupi Hrvatske

S. Mlaćo
Zlatko Dalić je nedavno produžio saradnju sa HNS, te će i dalje sjediti na klupi nogometne reprezentacije Hrvatske.

Dalić će Hrvatsku voditi još tri godine, a sada je govorio i o svom nasljedniku.

Ističe da to može biti samo jedno ime.

"Što se tiče mog nasljednika, tu vidim samo Igora Bišćana. To je jedan logičan i ispravan put, ali HNS će o tome odlučiti kad dođe vrijeme", rekao je Dalić gostujući HNTV-u.

Bišćan je na klupu U-21 reprezentacije Hrvatske stigao prije dvije godine i za sada mu ide sjajno.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Radio je i u Rudešu, Olimpiji iz Ljubljane te Rijeci s kojom je osvojio Kup.

"Zahvaljujem predsjedniku Kustiću i rukovodstvu Saveza na ovakvom izrazu povjerenja. Puno sam puta istaknuo da za mene nema veće časti od vođenja hrvatske reprezentacije. Iako s ovim poslom dolazi ogromna odgovornost i pritisak, voditi svoju nacionalnu reprezentaciju je najveća privilegija koju jedan trener može imati i zato nisam dvojio kada mi je HNS predložio nastavak suradnje. Proteklih nekoliko mjeseci me uvjerilo da smo na pravom putu, osjećam u sebi veliku energiju i ambiciju da s ovom osvježenom Hrvatskom nastavimo raditi velike rezultate i tako uveseljavati naš narod. Uvjeren sam u naš uspjeh u kvalifikacijama za EURO 2024, a s obzirom na to da je domaćin Njemačka, vjerujem da nas čeka nezaboravna atmosfera i podrška naših navijača, a ta slika mi je nevjerojatan motiv za daljnji rad", izjavio je Dalić nakon nedavnog produženja ugovora sa HNS-om.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.