Šta čeka Srbiju i Hrvatsku? Već su poznati nositelji žrijeba

Naše komšije na Svjetskom prvenstvu

Šta čeka Srbiju i Hrvatsku? Već su poznati nositelji žrijeba

A. Čaušević

Hrvatska i Srbija su izborile direktan plasman na Svjetsko prvenstvo te će se velikim nestrpljenjem čekati žrijeb grupne faze. 

Žrijeb je planiran za početak aprila kada budu poznati svi učesnici turnira koji će se sljedeće jeseni održati u Kataru.

Kako sada stvari stoje FIFA neće mijenjati određivanje nositelja za žrijeb grupa pa je praktično već sada poznato ko će biti u prvoj jakosnoj skupini.

Nositelji će biti domaćin Katar, Belgija, Brazil, Francuska, Engleska, Argentina, Španija te Italija ukoliko se plasira.

Italija će igati baraž baš kao i Portugal. Ukoliko Azzurri ne odu na Mundijal, a Portugal izbori plasman onda će Portugalci biti u prvom šeširu.

Ipak, ukoliko prvaci Evrope u posljednja dva izdanja evropskih prvenstava ostanu bez Mundijala onda će nositelj biti Danska.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Prema trenutnom stanju u drugom šeširu će biti velesile porpu Nizozemske i Njemačke. Trenutno je u drugom šeširu i Hrvatska. Srbija će definitivno biti u trećem šeširu.

Podsjećanja radi, osim domaćina Katara Svjetsko prvenstvo su do sada izborili Hrvatska, Francuska, Njemačka, Španija, Belgija, Nizozemska, Danska, Engleska, Švicarska i Srbija iz Evrope, te Brazil i Argentina iz Južne Amerike.

Top Komentari

Alijinsadakar
Čeka ih ono što behaju nečeka
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi