Zeničani su odigrali veoma dobro prvi dio sezone, ali će u drugom dijelu sezone morati biti još na većem nivou ako žele da budu ispred Željezničara, koji im je i najveći konkurent

Završen prvi dio sezone u 1.ligi FBiH u futsalu

MNK Neimari jesenji prvak, Željezničar u drugom dijelu sezone vreba svoju šansu

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Završen je prvi dio sezone u 1.ligi FBiH grupa 1 u futsalu. Jesenji prvak je ekipa Neimari iz Zenice, koja je osvojila 18 bodova, koliko je osvojio i sarajevski Željezničar, sa nešto slabijom gol razlikom.

U posljednjem kolu igranom proteklog vikenda, Željezničar je na domaćem terenu u sjajnom meču savladao ekipu Centra 7:5, dok je tim Neimaria slavio tešku, ali zasluženu pobjedu 5:6 u gostima protiv ekipe DiaBiH uz maestralnu partiju Amara Šišića koji je postigao četiri gola.

Bitku za prvo mjesto i plasman u doigravanje za Premijer ligu vodit će zenički Neimari i Željezničar, a meč odluke će vjerovatno biti onaj u pretposljednjem kolu kada će Željezničar na svome terenu dočekati tim iz Zenice.

Od ostalih ekipa vrijedi istaći tim Žepča, jedini koji je porazio Neimare u prvom dijelu sezone, a ništa lošiji nije ni tim Centra, koju predvodi s klupe Dženan Muminović.

Jedina ekipa koja nije osvojila bodove jeste Novi Travnik, koji je upisao sve poraze u prvom dijelu sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.