Neimari preuzeli prvo mjesto na tabeli nakon uvjerljive pobjede protiv Željezničara
Zeničani u derbiju prvog dijela sezone ubjedljivi protiv Željezničara u zeničkoj Areni

Prva futsal liga FBiH, 6.kolo

Neimari preuzeli prvo mjesto na tabeli nakon uvjerljive pobjede protiv Željezničara

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

U okviru 6.kola Prve futsal lige FBiH, grupa 1, večeras su u zeničkoj Areni u derbiju prvog dijela sezone snage odmjerili Neimari iz Zenice i Futsal Željezničar iz Sarajeva. U sjajnoj atmosferi pred oko 700 gledalaca uvjerljivu pobjedu slavila je ekipa Neimara rezultatom 7:2.

Zeničani su u ovaj duel ušli s omjerom od četiri pobjede i jednim porazom, dok je Željezničar imao pet pobjeda u pet odigranih mečeva. Ove dvije ekipe će do kraja sezone voditi veliku bitku za prvo mjesto i ulazak u doigravanje.

Iako se očekivala večeras utakmica sa malo golova, Zeničani su bili veoma nadahnuti, motivirani, te nošeni sjajnom podrškom s tribina danas su u potpunosti nadigrali goste iz Sarajeva. Zeničani su poveli u 7. minuti golom Amara Šišića za 1:0, do kraja prvog poluvremena još dva gola u mreži gostiju, a strijelci su bili Erdin Ramić za 2:0 u 10. minuti i Alija Bajrić u 15.minuti za 3:0 što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Drugi dio gosti otvaraju golom Josipa Bilića za 3:1 u 21. minuti, ali domaći ponovo postižu gol za 4:1 u 28. minuti preko Seldina Zatagića. Željezničar se pokušava vratiti potpuno u meč, te postižu drugi gol u 30. minuti, a strijelac za 4:2 bio je Vedad Salčin, to je ujedno bilo sve od gostiju u ovom meču. Do kraja utakmice Neimari postižu još tri gola, a strijelci su bili Alija Bajrić, Amir Baručija i Seldin Zatagić za konačnih, ali i zasluženih 7:2 za ekipu Neimari.

Nakon današnje pobjede Neimari su sada lideri na tabeli dok je Željezničar na drugoj poziciji. Ove dvije ekipe do kraja prvenstva će se boriti za prvo mjesto, a vjerovatno će odlučujuća utakmica biti u posljednjem kolu kada će Željezničar u Sarajevo dočekati Neimari iz Zenice.

Top Komentari

Baco
Ko ti iz čaršije pa znas ko je ko...Bravo Neimari na pobjedi
1 1
nije.suplja
Jel iko iz carsije od publike, ja izbroja 7(mozda)
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi